Al Hoceima: Autoriteiten verbieden demonstraties op 27 en 28 oktober

marokko
18
27 okt '17
De provinciale autoriteiten in Al Hoceima hebben een demonstratieverbod uitgegeven voor openbare ruimtes.

De provinciale autoriteiten van Al Hoceima hebben besloten om een demonstratieverbod uit te geven op 27 en 28 oktober voor alle demonstraties in openbare ruimtes, meldt een verklaring van de prefectuur van de provincie Al Hoceima geciteerd door het Marokaanse persbureau MAP.

De volksbeweging Hirak riep de afgelopen dagen via sociale media op tot demonstraties op 27 en 28 oktober ter herdenking van de dood van Mouhcine Fikri, die een jaar geleden overleed.

"Oproepen van anonieme bronnen en anderen van buiten de provincie zijn in de afgelopen dagen gelanceerd op sociale netwerken die alle burgers roepen om deel te nemen aan evenementen op 27 en 28 oktober", aldus de verklaring.

"Deze oproepen die de geldende juridische procedures niet respecteren, komen na de terugkeer van veiligheid en rust in de provincie, op een tijdstip waarop de publieke opinie met tevredenheid de vooruitgang volgt van ontwikkelingsprojecten die positieve interactie hebben gegenereerd met de mensen in de provincie", merkt dezelfde verklaring op.

"Gebaseerd op het feit dat deze oproepen een spanningsklimaat creëren dat de belangen van burgers en de openbare orde negatief beïnvloedt, hebben de provinciale autoriteiten van Al Hoceima besloten alle demonstraties op openbare plaatsen op 27 en 28 oktober te verbieden", concludeert de verklaring.

© Redactie 2017
marokko
al hoceima
hirak
demonstratieverbod
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi