Rabat geeft 'volledige steun' aan Madrid

marokko
0
28 okt '17
Marokko erkent de onafhankelijkheidsverklaring van Catalonië niet.

Marokko, die zelf al jaren met een separatistische bedreiging wordt geconfronteerd, erkent nu en in de toekomst de eenzijdige onafhankelijkheidsverklaring van Catalonië niet, zei het ministerie van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking middels een persverklaring. De verklaring merkt daarbij op dat Marokko de reactie van de Spaanse autoriteiten begrijpt en uit Marokko's volledige steun en solidariteit.

"In deze bijzondere omstandigheden in het naburige Spanje geeft het Koninkrijk Marokko zijn volle steun aan de Spaanse regering om ervoor te zorgen dat de grondwet wordt nageleefd en de nationale eenheid en soevereiniteit van het land behouden blijft".

Ter herinnering, het parlement van de Spaanse regio Catalonië heeft gisterenmiddag de onafhankelijkheid uitgeroepen van Spanje. De Spaanse Senaat gaf kort daarop toestemming aan de Spaanse regering om het bestuur van de autonome regio Catalonië over te nemen.  De Catalaanse regering van premier Puigdemont is inmiddels formeel afgezet en de Spaanse minister-president Rajoy heeft aangekondigd in Catalonië verkiezingen te houden op 21 december.

© Redactie 2017
marokko
spanje
catalonië
steun
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?