Rabat: Koning Mohammed VI geeft startsein voor bouw nieuw treinstation

marokko
13
28 okt '17
In het licht van een eerder plan om Rabat nieuw leven in te blazen, werden gisteren de werkzaamheden voor het nieuwe treinstation gestart.

Rabat moet nog meer statuur uitstralen als economisch en politiek middelpunt van Marokko. Hiervoor werd niet zo heel lang geleden een breed programma voor opgesteld. Een belangrijk onderdeel hiervan was het opleveren van een gloednieuw treinstation voor de metropool, dit om het karakter en uitstraling van de stad nog meer glans te geven.

Het nieuwe station, waar gisteren officieel de werkzaamheden voor gestart werden door Koning Mohammed VI, heeft een oppervlak van maar liefst 21.617 vierkante meter. Vanaf de snelweg Rabat-Casablanca zal het er een rechtstreekse afslag komen, er zullen zowel voor korte parkeer- als lange parkeerduur voldoende plaatsen beschikbaar zijn.

Het bedrag wat ermee gemoeid gaat, zo melden de officiële partijen die zich gaan bezigen met dit project, is niet misselijk. In 36 maanden tijd zal er zo'n 160 miljoen dirham in gestopt gaan worden. Er zal overigens voldoende ruimte zijn voor eetgelegenheden en wachtplaatsen binnen het station.

© Redactie 2017
marokko
rabat
mohammed vi
treinstation
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?