Rabat: Tweede fase herontwikkeling botanische tuin gelanceerd

marokko
2
29 okt '17
Prinses Lalla Hasnaa, lanceerde deze tweede fase.

Prinses Lalla Hasnaa, voorzitter van de Mohammed VI Stichting voor de Bescherming van het Milieu, lanceerde vrijdag 28 oktober 2017 de tweede fase van de herontwikkeling van de botanische tuin van Rabat.

Bij deze gelegenheid presenteerde Carey Duncan, landschapsarchitect, aan de prinses de huidige situatie van de tuin en de komende ontwikkelingswerkzaamheden van het project. De architect Mohamed Kamal Ouanaim presenteerde aan Lalla Hasnaa de kassen, gebouwen en openbare ontvangstgebieden die gepland staan als onderdeel van deze herontwikkeling, meldt het Marokkaanse persbureau MAP.

Vervolgens bezocht de prinses de cactussentuin, de watertuin met uitzicht op het toekomstige plein van geneeskrachtige planten en het terras stroomopwaarts van de tuin, die uitzicht biedt op de Nationale Bibliotheek van het Koninkrijk Marokko.

Het plein waar de Marokkaanse ecosystemen worden getoond, het forum waar de culturele activiteiten plaatsvinden en de toekomstige verzameling van Marokkaanse bollen, werden ook aan prinses Lalla Hasnaa gepresenteerd.

De botanische tuin van Rabat is opgericht in 1914 op een totaaloppervlak van 17 ha en bevat biologische schatten van uitzonderlijke waarde. Het is de thuisbasis van meer dan 650 sier- en fruitsoorten van verschillende oorsprong (lokaal, tropisch, subtropisch en woestijn), een wetenschappelijk onderzoeksprogramma voor de exploitatie van planten van exotische oorsprong en een Moors huis met Arabische-Andalusische architectuur. Het permanente museum belicht het thema water en licht.

De botanische tuin biedt educatieve activiteiten aan over de geschiedenis van de botanische tuin, maar verzorgt ook schoolprogramma's over verschillende thema's zoals water, geneeskrachtige en aromatische planten en methodes van stekken. De botanische tuin van Rabat is zowel een milieu-educatiecentrum dat het grote publiek dient en een ideale plek om het nationaal ecologisch erfgoed te bevorderen, een centrum voor biologische hulpbronnen voor wetenschappelijk onderzoek en een plaatsverzamelingen voor het behoud van de biodiversiteit.

Gelegen in het hart van de stad Rabat en daarmee de 'groene long'' van de stad, staat de botanische tuin sinds 1992 op de Nationale Historische Lijst en sinds 2012 op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

© Redactie 2017
marokko
rabat
botanische tuin
lalla hasnaa
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi