Marokko test vermogen om te reageren op tsunami

marokko
3
29 okt '17
Het Koninkrijk zal zijn vermogen om te reageren op een tsunami testen tijdens een oefening gecoördineerd door Unesco.

Marokko zal van 31 oktober tot 3 november meedoen aan een oefening gecoördineerd door Unesco's Intergouvernementele Oceanografische Commissie (IOC) van de Middellandse Zee. De oefening is genaamd NEAMWave 17 en Marokko is een van de 14 landen die meedoet.

NEAMWave 17 beoogt de lokale tsunami-responsplannen te evalueren, het niveau van vermogen om te reageren en de coördinatie in de hele regio te verbeteren, meldde UNESCO in een verklaring. Dit is de derde dergelijke oefening in de regio.

Om alert te blijven, moeten de nationale tsunami-waarschuwingscentra en agentschappen voor civiele bescherming regelmatig hun noodprocedures testen, met inbegrip van communicatiekanalen en de mogelijkheid van professionals om te reageren bij een ramp.

Deze oefening wordt gecoördineerd door de Intergouvernementele Coördinatiegroep van het 'Tsunami Early Warning and mitigation System' in het noordoostelijke deel van de Atlantische Oceaan en het Middellandse Zeegebied.

Naast Marokko doen de volgende landen mee: Duitsland, Cyprus, Denemarken, Egypte, Spanje, Frankrijk, Rusland, Griekenland, Italië, Ierland, Libanon, Portugal en Turkije.

© Redactie 2017
marokko
tsunami
test
waarschuwingssysteem
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?