Abu Dhabi: Marokkaanse judoka weigert hand te schudden van Israëlische tegenstandster

sport
109
30 okt '17
De Israëlische judo delegatie liep ook tegen een aantal andere zaken op.

De Marokkaanse Judoka Aziza Chakir vertrok aan het einde van de strijd, die ze verloor, direct van de mat zonder haar Israëlische tegenstandster, Shira Rishony, een hand te geven. De laatste haalde slechts haar schouders op. 

Deze situatie was niet het enige probleem voor de Israëlische delegatie op de Judo Grand Slam 2017, die in Abu Dhabi plaats vond van 26 tot 29 oktober. De 12 leden van het Israëlische team mochten op hun kleding geen SRI-teken dragen (de drie letters die Israël in sportwedstrijden aanduiden) en in plaats daarvan droegen ze het Internationale Judo Federation-teken (IJF).

Daarnaast, toen de Israëlische judoka Tal Flicker op het podium klom om zijn gouden medaille in ontvangst te nemen, werd niet het volkslied, maar het lied van de Internationale Judo Federatie gespeeld. Ook de Israëlische vlag werd vervangen door de vlag van Internationale Judo Federatie, zoals te zien is in de onderstaande video.

Deze incidenten maken deel uit van een bijzonder gespannen geopolitieke context. Aangezien Israël niet door de Verenigde Arabische Emiraten wordt erkend, handhaven de twee landen geen diplomatieke betrekkingen.

YouTube link

© Redactie 2017
judo
abu dhabi
israël
vlag
volkslied
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?