Essaouira: hoe een avondje stappen ontaardde in een regelrechte nachtmerrie

marokko
1
30 okt '17
De nog jonge Mohammed Amine kreeg het onlangs aan de stok met de portiers van een nachtgelegenheid, en dat met verstrekkende gevolgen.

Ook in Marokko blijkt het nachtleven lang niet altijd soepel te verlopen, zo werd onlangs nog maar eens onderstreept. Het Marokkaanse medium H24 Info ging in gesprek met een slachtoffer van wat je kan noemen zinloos geweld. De man in kwestie, Mohammed Amine uit Agadir, werd door z'n broer uitgenodigd om een discotheek in Essaouira te bezoeken. Samen met nog 2 andere vrienden bezochten ze de nachtgelegenheid, tot aan de deur van bleek er nog niets aan de hand te zijn. 

Echter, op het moment waarop de vrienden naar binnen konden gaan werd één van hen nogal onbeleefd toegesproken. Toen Mohammed Amine de portier hierop aansprak kreeg hij in eerste instantie een beleefd antwoord terug. Het slachtoffer gaf de portier mee dat hij z'n verantwoordelijkheid moest nemen en op zulke avonden juist wat meer moet kunnen incasseren, dit om escalatie te voorkomen. Op het eerste ogenblik leek de man dit advies ter harte te nemen, echter wat daarop volgde was verre van logisch te noemen. 

Onmiddellijke ziekenhuisopname, ernstige verwondingen aan hand en voeten
Toen een andere portier zich ermee bemoeide ontaardde het geheel in een heuse vechtpartij. De vrienden werden door maar liefst 5 beveiligers onder handen genomen, het gebruik van grof geweld werd niet geschuwd. Mohammed Amine laat hier het volgende over weten: ''We werden met messen aangevallen door de 5 beveiligers, ik hield er ernstige verwondingen aan over aan m'n hand en voeten. M'n broer daarentegen kwam nog slechter uit de strijd, hij verloor 3 vingers en hield er ook nog de nodige verwondingen aan z'n hoofd aan over.''

Dan besluit hij zijn verhaal met: ''Het kan er bij mij niet in dat de leidinggevende van die beveiligers nu op vrije voeten is. Hij bood me onlangs nog 60..000 dirham aan om de zaak te laten voor wat die is. 

Van de 5 verdachten zouden er volgens H24 Info momenteel 2 zijn ingerekend.

© Redactie 2017
marokko
essaouira
mishandeling
ziekenhuisopname
nachtmerrie
nachtleven
discotheek
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi