Lonely Planet: Essaouira in wereldwijde top 10 steden om te bezoeken in 2018

marokko
0
30 okt '17
Dat is nog eens mooie ranking door de Lonely Planet voor de stad Essaouira!

Elk jaar selecteert de uitgever van de reisgids Lonely Planet de beste steden, bestemmingen, regio's en toeristische landen van de wereld. Dit jaar's gids zette Essaouira op 6de positie van de "Best Value Destinations", dat wil zeggen bestemmingen die de beste prijs/kwaliteit verhouding bieden.

Aan de top van deze lijst staat de stad Tallinn in Estland. Op de tweede plaats raadt de gids aan om Lanzarote (Spanje) te bezoeken. Dit wordt gevolgd door Arizona (USA), La Paz (Bolivia), Polen en Essaouira, de enige Arabische en Afrikaanse bestemming die aanwezig is in deze prestigieuze ranking.

Dankzij zijn natuurlijke, historische en culturele bezittingen is Essaouira een populaire toeristische bestemming geworden. De medina, die op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat, zijn haven uit de achttiende eeuw en zijn geliefde stranden (erg populair bij de watersporters), maken de stad een uitzonderlijke toeristische bestemming. Voor de geschiedenis van Essaouira en andere must sees raden wij ons eerder deze maand geschreven artikel aan waarin wij de spotlight op de stad richten: Klik!

© Redactie 2017
marokko
essaouira
lonely planet
top 10
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?