Marrakech heeft nu ook elektrische tourbussen

marokko
0
31 okt '17
De eerste elektrische tourbussen in Afrika zijn een feit, in Marrakech.

De gemeente Marrakech kondigde op zijn Facebook-pagina de lancering aan van elektrische tourbussen voor toeristen in de stad, dit zijn de eerste elektrische bussen in heel Afrika. De elektrische tourbussen zijn sinds zaterdag 28 oktober in de roulatie.

Er zijn vier bussen, twee zullen worden toegewijd aan toeristische tochten en de andere twee om historische monumenten te bezoeken. In de bussen zal informatie in 8 talen gegeven worden.

"De enige verandering van de rondreizen die door de oude tourbussen voor toeristen gemaakt werden, is dat deze elektrische bussen niet bij het Jamaa El-Fna-plein zullen stoppen om problemen te voorkomen met koutchi's (paardenkoetsen)".

Alberto Perez, algemeen directeur van vervoersbedrijf Alsa Marokko, geeft aan medias24 aan dat "dit de derde keer is dat het bedrijf zijn contract in Marrakech verlengd, maar dit jaar voor elektrische tourbussen".

"Het is een contract van 5 jaar en een investering van 18 miljoen dirham", zei hij. Wat de prijzen betreft, "voor een ticket dat 24 uur geldig is, zullen toeristen 150 dirham betalen en 190 dirham voor 48 uur, Marokkanen zullen profiteren van 40% korting", gaat hij verder.

"Deze nieuwe elektrische tourbussen zijn vanaf zaterdag 28 oktober operationeel", sluit hij af. 

© Redactie 2017
marokko
marrakech
elektrische
tourbussen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi