20% van de jongeren in Marokko lopen risico op geestelijke aandoeningen

buitenland
0
31 okt '17
Een rapport van het ministerie van Jeugd en Sport geeft zorgwekkende cijfers vrij met betrekking tot Marokkaanse jongeren.

Volgens cijfers die door het ministerie van Jeugd en Sport zijn uitgebracht, lopen 20% van de jongeren in Marokko risico op geestelijke aandoeningen. Hetzelfde percentage geldt voor de werkloosheid onder deze leeftijdsgroep, meldde de krant Al Massae dit weekend.

Uit dezelfde ministeriële studie blijkt dat jonge Marokkanen "in een zorgwekkende situatie verkeren". Er zijn 270.000 jonge mensen die school verlaten voordat ze het baccalaureaat bereiken, terwijl het werkloosheidspercentage voor dezelfde leeftijdsgroep 20% bedraagt, wat het dubbele is ten opzichte van de algemene werkloosheidcijfers op nationaal niveau.

De minister van Jeugd en Sport Rachid Talbi Alami verklaarde dat jongeren tussen de 15 en 34 jaar 34% van de bevolking in Marokko vertegenwoordigen, waarvan 51% vrouwen en waarvan 60% in stedelijke gebieden wonen. Er zijn in totaal 11,7 miljoen jongeren in Marokko.

© Redactie 2017
marokko
jongeren
werkloosheid
aandoeningen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi