Algerije bouwt muur op grens met Marokko

buitenland
5
31 okt '17
Algerije is begonnen met de bouw van een muur op de Algerijns-Marokkaanse grens.
Het officiële doel van de muur is om de drugshandel te bestrijden en de binnenlandse veiligheid van het land te versterken, meldde de lokale nieuwsoutlet Algerie Focus. De muur zal een technologisch surveillance systeem bevatten met een netwerk van camera's en radars ontworpen in Algerije in samenwerking met een Duitse firma.

Volgens de nieuwsoutlet is een commissie samengesteld uit senior officieren en senior ambtenaren van de Algerijnse overheid om de bouw van de 'hightech'-muur te beheren. Volgens Algerie Focus liep dit Algerijnse project eerder vertraging op, maar is onlangs opnieuw gelanceerd nadat de spanningen tussen de twee landen zijn geëscaleerd. 

Deze beweging van Algerije komt waarschijnlijk als reactie op het plan van Marokko om zijn eerste observatiesatelliet te lanceren op 8 november, die de beveiligingscapaciteiten van Marokko zal verbeteren.

Volgens Algerie Focus liep dit Algerijnse project eerder vertraging op, maar is onlangs opnieuw gelanceerd nadat de spanningen tussen de twee landen zijn geëscaleerd.  Zo deed de Algerijnse minister van Buitenlandse Zaken Messahel eerder deze maand een aantal uitspraken waarin hij de Marokkaanse banken beschuldigde van het witwassen van drugsgelden in Afrika en de nationale luchtmaatschappij Royal Air Maroc beschuldigde van het vervoeren van drugs. 

De Marokkaanse ambassadeur in Algerije werd hierop teruggehaald en de Algerijnse ambassadeur in Marokko werd op het matje geroepen.
© Redactie 2017
marokko
algerije
muur
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
verenigde staten
mocromaffia
nabil b
saoedi-arabië
jemen
advocaat
ridouan taghi
donald trump
chan2020
derk wiersum
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi