Minister van Islamitische Zaken gaat strijd aan tegen afwezige imams

buitenland
3
1 nov '17
Afwezige imams worden vaak vervangen door personen die hiertoe niet bevoegd zijn.
De minister van Habous en Islamitische Zaken Ahmed Taoufik  wil meer controle uitoefenen op de imams die in de 52.000 moskeeën in het Koninkrijk zijn gevestigd. In de gelederen van imams is het verschijnsel van afwezigheid alarmerend gestegen, meldt Assabah vandaag.

In dit opzicht meldt de krant dat Ahmed Taoufik onlangs verscheidene rapporten heeft ontvangen van een toename van onprofessioneel gedrag onder religieuze leiders. Een situatie die betrekking heeft op verschillende provincies van Marokko. Assabah voegt eraan toe dat wanneer zij van plan zijn weg te gaan, imams of predikers neigen te worden vervangen door mensen die niet bevoegd zijn voor deze functie. Deze praktijken, die disfuncties veroorzaken, bedreigen de geloofwaardigheid van het departement, waardoor de delegaties van het ministerie de absenties van imams en predikers moeten melden.

De bronnen van Assabah zeggen bovendien dat het ministerie de Sjiitische stroom nauwlettend in de gaten houdt om te voorkomen dat het in de Marokkaanse moskeeën wordt gepredikt. Predikers maken gebruik van hun status om bij de gelovigen de ideologieën van bepaalde religieuze groepen te promoten, die strikt verboden zijn door de afdeling van Ahmed Taoufik. Ook heeft het ministerie besloten een notitie te sturen naar alle delegaties in het Koninkrijk om hen bewust te maken van deze verschijnselen die de religieuze stabiliteit, die het land al enkele decennia heeft genoten, in gevaar brengt. 
© Redactie 2017
marokko
imams
afwezig
sjiitisch
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
verenigde staten
jemen
saoedi-arabië
mocromaffia
nabil b
advocaat
ridouan taghi
psv
donald trump
derk wiersum
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi