Luchthaven Rabat-Salé: uitbreidingsproject gepland voor 2018

economie
1
1 nov '17
Het uitbreidingsproject van de luchthaven Rabat-Salé zal naar verwachting in 2018 worden gelanceerd.
Om de grote capaciteit op de luchthaven van Rabat-Salé tegen 2024 tegemoet te komen, heeft de nationale luchtvaartautoriteit ONDA voor 2018 een uitbreidingsproject gepland om de capaciteit uit te breiden. Dit wordt onthuld door ONDA in een rapport over vestigingen en overheidsbedrijven in het ontwerp van de begrotingswet 2018.

In het hoofdstuk toegewijd aan projecten die volgend jaar zijn gepland, merkt ONDA op dat het passagiersverkeer op deze luchthaven in de periode van 2011 tot 2016 een jaarlijkse groei van 18,6% heeft vastgesteld. Deze belangrijke evolutie zal naar verwachting doorgaan in de komende jaren, met een gemiddelde groei van minstens 6,6% tegen 2030. Volgens de prognoses van ONDA zal de luchthaven naar verwachting in 2024 haar doel bereikt hebben.

Daarom wil ONDA het project voor uitbreiding van de luchthavencapaciteit lanceren. Het gaat met name om een ​​project om een ​​nieuwe terminal te bouwen waarvoor afgelopen zomer een technische studie werd gestart. De studie werd toevertrouwd aan het Franco-Italiaanse consortium van Deerns France en Spea Engineering, een dochteronderneming van de Italiaanse groep Atlantia. Deze studie zal naar verwachting 2,9 miljoen euro kosten.

De nieuwe structuur zou de capaciteit van de luchthaven van Rabat-Salé moeten versterken om hiermee 4 miljoen passagiers per jaar in plaats van 1,5 miljoen passagiers te verwerken, meldt Lefr360.
© Redactie 2017
marokko
luchthaven
rabat-salé
uitbreiding
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
verenigde staten
jemen
saoedi-arabië
mocromaffia
nabil b
ridouan taghi
israël
advocaat
benjamin netanyahu
cl
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi