Marokkaanse ambassadeur in Qatar loopt weg uit bijeenkomst georganiseerd door Algerijnse diplomaat

buitenland
21
1 nov '17
Een duidelijk signaal van de Marokkaanse ambassadeur aan het adres van de Algerijnse diplomaat in kwestie.
Het botert al lange tijd niet tussen diplomaten van enerzijds Marokko en anderzijds buurland Algerije. Deze soap duurt al enkele jaren en had onlangs als toppunt de belachelijke toespraak van een Algerijnse minister tijdens een belangrijke bijeenkomst. De Algerijnse portefeuillehouder beschuldigde Marokko openlijk van drugssmokkel en witwassen, men moest niet teveel opkijken naar het buurland want dat stelde in werkelijkheid weinig voor. 

Daarna verplaatste deze clash zich naar andere facetten van de diplomatie tussen beide landen, zo ook in het buitenland bleek onlangs maar weer. De Marokkaanse ambassadeur van Qatar koos er bewust voor om weg te lopen bij een bijeenkomst georganiseerd door een vooraanstaande Algerijnse diplomaat. Het Marokkaanse medium Le360 bevestigt dit nieuwtje op basis van diplomatieke bronnen. 

Stellingname in Sahara-kwestie door Algerijnse diplomaat
Deze bijeenkomst stond volledig in het teken van het stilstaan bij de Algerijnse revolutie van 1 november 1954. Echter kreeg dit onderonsje, waar diplomaten van verschillende landen bij aanwezig waren, een onaangenaam politiek tintje.

De diplomaat in kwestie uitte openlijk zijn steun voor een zelfstandig bestuur in de Sahara, de Polisario. De Marokkaanse ambassadeur liep hierop tijdens de ceremonie weg.
© Redactie 2017
marokko
algerije
diplomatie
ruzie
qatar
sahara
ambassadeur
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
verenigde staten
mocromaffia
nabil b
saoedi-arabië
jemen
advocaat
ridouan taghi
donald trump
chan2020
derk wiersum
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi