De Djiboutische minister van Buitenlandse Zaken nodigt Marokko uit om ambassade te openen

marokko
0
2 nov '17
De Djiboutische minister van Buitenlandse Zaken zou graag zien dat Marokko een ambassade opent in zijn land.

De Djiboutische minister van Buitenlandse Zaken Mahmoud Ali Youssouf heeft dinsdag in Rabat, het Koninkrijk Marokko uitgenodigd om een ​​ambassade in Djibouti te openen.

"Wij nodigen Marokko uit om een ​​ambassade in Djibouti te openen", zei Ali Youssouf in een persverklaring nadat hij gesprekken met de Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking Nasser Bourita heeft gehad.

Marokko speelt een vitale rol in de West-Afrikaanse regio, zei hij verder en verklaart de wens van zijn land om Marokko's aanwezigheid in Oost-Afrika te versterken. Ali Youssouf zei ook dat deze vergadering een kans was om verschillende economische, commerciële en politieke problemen te bespreken, met name op het gebied van trainingen en strategieën. Zowel Marokko als Djibouti worden geconfronteerd met verschillende veiligheidsuitdagingen.

Van zijn kant zei Bourita dat hij met zijn Djiboutische tegenhanger heeft gesproken over de ondertekening van twee overeenkomsten, om het politieke overleg tussen de twee ministeries te versterken en diplomaten een visumvrije toegang te geven, meldt yabiladi.

© Redactie 2017
marokko
djibouti
ambassade
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?