Rabat: Mohammed VI Museum op woensdag vrij toegankelijk voor jongeren

buitenland
1
2 nov '17
Door de gratis toegankelijkheid probeert het museum een breder publiek kennis te laten maken met kunst en cultuur.

Mehdi Qotbi, voorzitter van de Nationale Museum Stichting (FNM), heeft een aantal nieuwe richtlijnen aangekondigd om een breder publiek kennis te laten maken met kunst en cultuur.

De toegang tot het Mohammed VI Museum voor Moderne en Hedendaagse Kunst is nu op woensdag gratis geopend voor alle jonge studenten, dit in aanvulling op de vrijdag die al gratis toegankelijk is voor alle onderdanen en Marokkanen die in het buitenland wonen.

"Kunst draagt ​​bij aan een beter begrip van de ander. In deze moeilijke tijden van geweld en misverstanden hebben we een manier om hiermee om te gaan: die van cultuur", zei Mehdi Qotbi op een persconferentie in het museum.

Het initiatief maakt deel uit van een beleid van democratisering van de cultuur in Marokko om haar toegangelijk voor iedereen te bevorderen. De tentoonstelling "From Goya to today" (in het Mohammed VI museum) zal de komende twee weken ook vrij toegankelijk zijn voor het grote publiek, meldt Huffpostmaghreb.

Mehdi Qotbi onthulde ook een paar details van het museum rehabilitatieproject van de FNM, waarbij hij de aankomende heropening bekend maakte van het Nationaal Museum van Keramiek in Safi, het Nationaal Tapijtmuseum (Dar Si Said) en het Dar El Bacha Museum, beide in Marrakech

"Geen regio van Marokko zal vergeten worden, het is de wil van Koning Mohammed VI om ons erfgoed door het hele land te verspreiden", voegde hij toe.

Daar moet wel bij opgemerkt worden dat FNM in augustus van dit jaar al aankondigde dat eind augustus het Nationaal Museum van Keramiek in Safi geopend zou worden en eind september het Nationaal Tapijtmuseum in Marrakech geopend zou worden. Dit heeft dus wel de nodige vertraging gehad.

Het Mohammed VI museum voor Moderne en Hedendaagse Kunst kondigde tevens aan dat volgend jaar april er werken zullen worden tentoongesteld van Picasso, Matisse, Dali, Miró en Braque, die door het Centre Georges Pompidou in Parijs uitgeleend worden, als onderdeel van een uitzonderlijke tentoonstelling in Marokko.

© Redactie 2017
marokko
mohammed vi
museum
gratis
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?