New Delhi: Marokko gaat contra-terrorisme deskundigheid delen met India

marokko
2
2 nov '17
Marokko heeft aangeboden om zijn kennis en ervaring met India te delen betreffende contra-terrorisme en deradicalisareringsprogramma's.

Het Indiase ministerie van Binnenlandse Zaken heeft gisteren aangekondigd dat Marokko heeft aangeboden om zijn expertise en ervaring met India te delen betreffende contra-terrorisme en deradicalisareringsprogramma's, meldt het nieuwsmedium Outlook India.

De beslissing werd genomen tijdens een vergadering die door de Marokkaanse minister delegaat van Binnenlandse Zaken Noureddine Boutayeb en zijn Indiase tegenhanger Kiren Rijiju werd bijgewoond. Volgens dezelfde bron benadrukte Boutayed het feit dat "Marokko opkomende is als een sleutelpartner in de strijd tegen terrorisme en radicalisering in Noord-Afrika en dat Marokko graag zijn kennis en ervaringen op dit gebied met India wil delen".

Aan de andere kant accepteerde de Indiase ambtenaar Marokko's aanbod en zei dat India al langdurig lijdt door terrorisme en maatregelen treft om dit probleem doeltreffend tegen te gaan.

Boutayeb, vergezeld door een delegatie van ambtenaren van het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse Zaken, bezoekt India om de Indiase ervaring met Aadhaar, een 'Crime Criminal Tracking Network and System' (CCTNS), te bestuderen.

Bij deze gelegenheid heeft Rijiju Marokko verzocht om een liberale visumregeling aan te nemen en visa voor Indiase zakenlieden te vergemakkelijken, terwijl de Boutayeb vroeg om de oprichting van een e-visum voor de burgers van Marokko.

© Redactie 2017
marokko
india
deskundigheid
terrorisme
samenwerking
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi