Akhannouch in Al Hoceima voor de follow-up van projecten

marokko
15
2 nov '17
Akhannouch was gisteren in Al hoceima voor de follow-up van de projecten Manarat Al Moutawassit en Plan Maroc Vert.

De minister van Landbouw en Maritieme Visserij Aziz Akhannouch reisde gisteren naar Al Hoceima om de voortgang te controleren van de projecten 'Alhociema, Manarat Al Moutawassit' en het Plan Maroc Vert (PMV). 

PMV is een plan van het ministerie van Landbouw en Maritieme Visserij wat in 2008 werd geïntroduceerd door minister Aziz Akhannouch. Het bestaat uit een twintigtal contracten wat is afgesloten met diverse grote partijen in Marokko. Bottom line in het plan is het verduurzamen van de Marokkaanse agrarische sector en het bevorderen van de nationale welvaart. 

"Tussen 2015 en 2016 zijn 2170 hectare fruitbomen geplant", zei Akhannouch tijdens zijn bezoek. "In het jaar 2018 zal de laatste 2806 hectare worden geplant van de totale 8700 ha vastgesteld in het programma", beloofde de minister, die ook verantwoordelijk is voor het beheer van het Koninklijk Fonds voor Plattelandsontwikkeling.

Het bezoek van Aziz Akhannouch komt korte tijd na het ontslag door Koning Mohammed VI van drie ministers en een staatssecretaris van de huidige regering van El Othmani. Dit ontslag volgde na de presentatie van het evaluatierapport van de Rekenkamer waarin vertragingen in het programma van 'Al Hoceima, Manarat Al Moutawassit' werden vastgesteld. Bij de eerste ministerraad kort hierna moedigde El Othmani de ministers aan om vooral veldbezoeken uit te voeren om de lopende projecten te controleren, zodat eventuele problemen op tijd gevonden en opgelost kunnen worden.

© Redactie 2017
marokko
al hoceima
akhannouch
projecten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?