Schietpartij Marrakech: Zes personen gearresteerd in Casablanca

marokko
15
3 nov '17
Het directoraat-generaal voor de Nationale Veiligheid (DGSN) kwam vanochtend met een persverklaring.

Zes personen werden vannacht gearresteerd in Casablanca vanwege hun vermeende betrokkenheid bij de met voorbedachten rade gerichte moord, die gisterenavond plaatsvond in een café in de wijk Hivernage in Marrakech, kondigt het directoraat-generaal voor de Nationale Veiligheid (DGSN) deze vrijdagochtend aan middels een persverklaring. Bij de schietpartij vielen 1 dode en 2 gewonden (bijgesteld van 3 naar 2). 

Dezelfde bron geeft aan dat na veldonderzoek de gebruikte motorscooter en een vuurwapen werden gevonden. Deze waren door de daders achtergelaten op een verlaten terrein en in brand gestoken.

Het onderzoek identificeerde ook de hoofdverdachte die de moord zouden hebben besteld. Hij is een gezocht persoon die actief is in het witwassen van geld, internationale drugshandel en afpersing. Deze persoon is tot op heden nog niet gevonden. De twee schutters zijn ook nog niet gevonden.

Volgens de verklaring hebben deze daden "een directe link naar een crimineel netwerk met verbindingen in sommige Europese landen, die actief zijn in de internationale drugshandel, witwassen van geld en afpersing", volgens de eerste elementen van het onderzoek onder toezicht van het Openbaar Ministerie.

Diverse Marokkaanse nieuwssites melden dat het dodelijke slachtoffer niet het doelwit was. De schutters zouden zich hebben vergist. Zij geven aan dat het doelwit de eigenaar van het café was die ruzie heeft met een Marokkaanse Nederlander die de moord op hem had besteld. De eigenaar, die ook banden met Nederland heeft, zou kort daarvoor in de buurt van het tafeltje van het dodelijke slachtoffer hebben gezeten. Let op, dit is geen officiële informatie van de autoriteiten.

H24info meldt dat één van de gewonden, een meisje, in kritieke conditie is. Zij werd geraakt door een kogel in haar buik die haar darmen, maag en lever heeft geperforeerd. De andere gewonde werd door een kogel in de dij geraakt. De twee gewonden zouden niet door kogelfragmenten zijn geraakt, zoals eerder in de media werd beweerd, maar door kogels.

© Redactie 2017
marokko
marrakech
schietpartij
dgsn
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?