Amsterdam: Pasgeboren baby Muhammed loopt derdegraads brandwond op in ziekenhuis

algemeen
4
3 nov '17
De grote vraag is, hoe heeft dit kunnen gebeuren?
AT5 bericht vandaag over een drama in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) in Amsterdam, waarbij een pasgeboren baby'tje vorige week een derdegraads brandwond en zenuwletsel op liep aan zijn linkervoetje.

"De ouders kunnen niet begrijpen dat dit in een modern ziekenhuis in Nederland kan gebeuren. Is het een blunder, achteloosheid?", vraagt letselschadejurist Rachid Boudouan van Arslan & Ersoy Advocaten zich af. Hij staat de ouders van Muhammed bij. Muhammed werd op 26 oktober geboren na een keizersnee in het OLVG Oost.

"De ouders tasten nog steeds in het duister over de oorzaak", zegt Boudouan tegen AT5. "Het OLVG weigert toelichting te geven op de toedracht."

"De ouders kregen te horen dat de voet van de baby opgewarmd moest worden zodat hij een prik kon krijgen. Blijkbaar warmen ze de voet dan op met een plastic handschoen met lauw water erin. Maar als je dit ziet, dan kan hier geen lauw water in hebben gezeten", zegt Boudouan.

Hij is ervan overtuigd dat de brandwond ontstond op het moment dat ziekenhuispersoneel de baby even meenam.De familie ergert zich aan de vage communicatie vanuit het ziekenhuis. "Allereerst willen zij een persoonlijk excuses. Dat is niet echt aan hen overgebracht. Los van de excuses, willen zij het eerlijke verhaal".

Het OLVG bevestigt dat er een incident heeft plaatsgevonden. "Dat betreuren we ontzettend. Meteen na het incident hebben we melding van de calamiteit gemaakt bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Ook gaan we zelf onderzoeken hoe dit kon gebeuren", zegt een woordvoerder tegen AT5.

De woordvoerder gaat verder niet in op de details, omdat het incident nog onderzocht wordt. "Het is ongelooflijk vervelend. Een zeer uitzonderlijke situatie", aldus de woordvoerder.

Boudouan wacht ondertussen een schriftelijk reactie van het ziekenhuis af, hij dient sowieso een klacht in bij het Tuchtcolleges voor de Gezondheidszorg.

Bron: AT5
amsterdam
baby
brandwond
olvg
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
arrestatie
ziekenhuis
drugs
moskee
frmf
sebta
jamal sellami
amsterdam
chan 2018
ontsnapping
atlasleeuwen
casablanca
mohammed vi
tanger
hervé renard
marrakech
rabat
spanje
wk 2018
daesh
politie
agadir
trump
al hoceima