Wilders in beroep tegen Molenbeek-verbod

algemeen
5
3 nov '17
Geert Wilders en Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter gaan bij de Belgische Raad van State in beroep tegen de gebiedsverboden tegen hen in Brussel.

Geert Wilders en Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter gaan bij de Belgische Raad van State in beroep tegen de gebiedsverboden tegen hen in Brussel. Ze nemen daarvoor een Belgische advocaat in de arm, maakten ze bekend op een persconferentie in het Belgische parlement.

Volgens Dewinter zijn er "veel argumenten" tegen het verbod dat de burgemeester heeft uitgevaardigd. Daardoor kon hun voor vrijdagmiddag geplande 'islamsafari’ door Molenbeek, volgens het duo ’Europa’s jihadhoofdstad’, niet doorgaan. Ook andere delen van Brussel zijn taboe voor de twee parlementariërs.

De PVV-leider kondigde aan dat "we ons grondgebied moeten terugveroveren. We kunnen niet accepteren dat delen van onze steden niet toegankelijk zijn voor parlementariërs. De dreiging van arrestatie is totaal onacceptabel."

Wilders vertrekt meteen terug naar Nederland. Hij zei Dewinter binnenkort "de islamitische wijken in Nederland" te willen laten zien.

© ANP 2017
wilders
dewinter
molenbeek
verbod
islamsafari
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?