Frankrijk: Marokkaanse piloot beboet met 10.000 euro

buitenland
2
3 nov '17
De piloot van Royal Air Maroc was vertrokken terwijl het vliegtuig kerosine lekte.

Het Strafhof in Creteil, Frankrijk, heeft op donderdag 2 november een boete opgelegd van 10.000 euro aan een piloot die voor Royal Air Maroc werkt, meldt France Bleu.

De 51-jarige piloot werd schuldig bevonden aan het in gevaar brengen van de levens van anderen. In augustus 2010 had hij de luchthaven van Orly (richting Casablanca) verlaten terwijl hij gewaarschuwd was voor een kerosine lek. Het lek kwam uit een mini-reactor in de staart van het vliegtuig, dat gebruikt wordt om de twee grote motoren onder de vleugels van het vliegtuig te ontsteken.

De piloot werd op het lek gewezen en hij rapporteerde dit vervolgens aan de technische dienst van RAM. Hij vertrok echter zonder op antwoord te wachten van de technische dienst.

Tijdens de hoorzitting drong de piloot erop aan dat hij de veiligheidsinstructies heeft nageleefd en "het probleem had afgehandeld" door de mini-reactor uit te schakelen alvorens op te stijgen.

Forensische expertise geeft aan dat het "afwijkend" is om turbines met een lekkende mini-reactor aan te steken.

Het Openbaar Ministerie was niet geheel tevreden met de boete, zij hadden een vliegverbod van vijf jaar en tien maanden gevangenisstraf geëist.

© Redactie 2017
marokko
royal air maroc
piloot
boete
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?