Derksen haalt uit naar Amrabat: 'Morele verplichting om voor Oranje te kiezen' (video)

marokko
13
4 nov '17
Zo scherp als we 'm kennen, zo was Johan Derksen gisteren ook aan tafel bij Voetbal Inside toen de kwestie Amrabat voorbij kwam.

Het is niet de eerste keer en zal zeker ook niet de laatste keer zijn dat voetbalanalyticus Johan Derksen zich kritisch uitlaat over spelers met een Marokkaanse achtergrond. Afgelopen week werd duidelijk dat Feyenoord-middenvelder Sofyan Amrabat definitief voor een interlandcarrière bij de Leeuwen v/d Atlas opteerde, en dat terwijl Oranje ook een optie was voor de box-to-box middenvelder. Bondscoach Dick Advocaat en assists-bondscoach Ruud Gullit spraken namelijk nog niet zo heel lang geleden met de enkelvoudig Marokkaans-international in Hotel Oud Londen te Zeist. Daar werd duidelijk dat Amrabat wel twijfelde maar het uiteindelijk zijn gevoel was wat hem over de streep trok. Die keuze maakte hij later telefonisch kenbaar aan Advocaat, iets wat de huidige oefenmeester van Oranje op prijs stelde en respecteert. 

Derksen en z'n Marokkanensoap
De welbekende mening van Derksen dateert nu al sinds de interlandkeuze van Zakaria Labyad. Het waren dan ook bijna exact dezelfde woorden die de oud-prof erop na hield gisteravond over Amrabat. Volgens Derksen heeft de speler in kwestie de morele plicht om voor Oranje te kiezen, dit omdat hij hier zijn voetbalopleiding heeft genoten. 

Bekijk hieronder het fragment van Voetbal Inside:

YouTube link: https://www.youtube.com/watch?v=MUr5PKdvYTs

Photocredit: Voetbal Inside

© Redactie 2017
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
sofyan amrabat
johan derksen
voetbal inside
interlandcarriere
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?