Financial Times: 'Ouarzazate, geliefd bij acteurs en regisseurs'

marokko
0
6 nov '17
Het medium belichtte dit keer in het bijzonder Ouarzazate, een begrip in de internationale filmwereld.

Het Britse medium The Financial Times besteedde onlangs speciaal aandacht aan de stad Ouarzazate. Het zuidelijk gelegen filmoord is internationaal bekend onder acteurs, filmregisseurs en filmpubliek. De werken die het meest bekend zijn bij de filmkenner zijn volgens het medium achtereenvolgens: Kingdom of Heaven, Game of Thrones, Lawrence of Arabia, Oedipus Rex en Gladiator.

Het 'Hollywood van Afrika' kent verschillende grote filmstudios zoals Atlas Corporation Studio en Kanzaman. Vorig jaar alleen al vonden er voor maar liefst 33 miljoen euro aan producties plaats, aldus Sarim Fassi-Fihri directeur van het CCM (filmautoriteit Marokko). Dat Marokko zo populair is heeft volgens Fassi-Fihri met een aantal factoren te maken. Enkele daarvan zijn de afstand met Europa, de stabiliteit en de veelal zeer kundige technici.

Actieve rol Marokkaanse overheid

Om de opgevoerde internationale concurrentie enigszins te kunnen tackelen kondigde de Marokkaanse overheid onlangs een maatregel aan die het voor filmproducten aantrekkelijk moet maken om in Marokko te gaan draaien. In de praktijk betekent dit dat producenten voor 20% van de gemaakte kosten onbelastbaar blijven.

Nog geen 2 jaar geleden eindigde Marokko op de tweede plek van het lijstje van The Guardian met meest aantrekkelijke filmlanden ter wereld.

© Redactie 2017
marokko
ouarzazate
filmwereld
internationaal
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?