Ouarzazate en Tinghir zetten nieuwe culturele centra op

marokko
0
7 nov '17
De minister van Cultuur was bij de lancering van de bouw van het centrum in Tinghir.

De culturele infrastructuren in de provincies Ouarzazate en Tinghir zijn zojuist versterkt met de lancering van de bouw van een cultureel centrum in Tinghir en de ondertekening van een overeenkomst voor de oprichting van een vergelijkbaar centrum in Ouarzazate.

De minister van Cultuur en Communicatie, Mohamed Laaraj, gaf in Tinghir de aftrap voor de bouw van het cultureel centrum met een budget van 12,6 miljoen dirham. Het project omvat een theater met 350 zitplaatsen, een oefenruimte, een bibliotheek, een computerlokaal en administratieve kantoren.

Daarnaast is er een partnerschapsovereenkomst gesloten tussen het ministerie van Cultuur en Communicatie en de gemeente Ouarzazate over de oprichting van een cultureel centrum in Ouarzazate. De overeenkomst, ondertekend door de minister en de voorzitter van de gemeenteraad Abderrahman Drissi, heeft met name tot doel bij te dragen aan culturele animatie en artistieke en culturele creaties op lokaal en regionaal niveau aan te moedigen.

Het centrum omvat een theater met 400 zitplaatsen, een bibliotheek, een expositiehal, een computerlokaal en administratieve kantoren, geeft het medium H24Info te kennen. 

De overeenkomst werd ondertekend in de marge van een studiedag in Ouarzazate die gewijd was aan het onderzoeken van acties die kunnen worden ondernomen voor de revitalisering van de regio Drâa-Tafilalet.

© Redactie 2017
marokko
ouarzazate
tinghir
culturele
centra
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?