Twee bestuurders Islamitische stichtingen in Limburg aangehouden

algemeen
10
7 nov '17
De politie in Venlo heeft twee mannen aangehouden in verband met een onderzoek naar twee Islamitische stichtingen in Zuid-Limburg.
Een van hen, een 38-jarige man, wordt verdacht van witwassen, deelname aan een criminele terroristische organisatie, ronselen voor de gewapende strijd en financiering van terrorisme. Een 34-jarige man wordt verdacht van witwassen.

Het Openbaar Ministerie (OM) maakte bekend dat de twee verdachten zich dinsdag zelf hebben gemeld op het politiebureau in Venlo, na een verzoek daartoe van de politie. Volgens een woordvoerder van het OM gaat het om twee bestuurders van de stichtingen. Beide organisaties zijn gelieerd aan de Al Houda-moskee in Geleen. De twee mannen komen ook uit die plaats.

De aanhouding volgt in een langlopend onderzoek naar mogelijke witwaspraktijken bij de Stichting Islamitisch Centrum Westelijke Mijnstreek en Stichting BabyCare. Deze laatste stichting noemt zich een Islamitische hulporganisatie.

Verdachte transacties

Het onderzoek is begonnen in 2015 naar aanleiding van meldingen van verdachte transacties bij de stichtingen. In februari van dit jaar volgden doorzoekingen op veertien locaties in Limburg, onder meer in de Geleense moskee. Daarbij werd niemand aangehouden. Wel zijn toen computers en administratie in beslag genomen om de geldstromen te kunnen onderzoeken.

Het onderzoek gaat verder maar het OM wil daar verder geen mededelingen over doen.
© ANP 2017
islamitische
stichtingen
aangehouden
limburg
aangehouden
geleen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
rohingya
syrië
moord
migranten
ayoub el kaabi
adel taarabt
spoorwegongeval
oost-ghouta
fifa
rs berkane
atlasleeuwen
casablanca
mohammed vi
tanger
wk 2018
hervé renard
marrakech
rabat
spanje
daesh
politie
frmf
agadir
amsterdam