Schietpartij Marrakech: Doorzoeking gehuurde villa en auto van de twee schutters

marokko
0
7 nov '17
Het onderzoek naar de schietpartij in Marrakech is nog in volle gang.

Een speciale eenheid van het directoraat-generaal voor de Nationale Veiligheid (DGSN) heeft zondag een villa doorzocht die was gehuurd door de twee schutters, die de Nederlandse nationaliteit hebben, van de schietpartij op donderdag 2 november in café La Créme in Marrakech.

In de editie van vandaag laat de Arabischtalige krant Al Akhbar ons weten dat de doorzoeking van deze villa ook leidde tot de inbeslagname van een auto die door de twee verdachten werd gebruikt, evenals andere persoonlijke voorwerpen, inclusief een laptop.

Het voertuig in kwestie was gehuurd van een agentschap in de stad. De villa werd aan de twee verhuurd door een tussenpersoon die geen identiteitsbewijs had gevraagd.

Volgens de bronnen van de krant interviewde de politie de bewoners en de wijkvertegenwoordiger van de Vereniging van Eigenaren om informatie te verzamelen over activiteiten op de locatie voor en na de schietpartij. Getuigen zeiden dat ze de twee verdachten afgelopen woensdag zagen, één dag voor het misdrijf, bij de ingang van het huis, waarbij activiteiten in verband met prostitutie werden gemeld. Ze waren in een nieuwe auto aangekomen, waarna ze daarna weer verschenen op een motorscooter, dezelfde die ze tijdens de schietpartij gebruikten.

Het onderzoek naar de schietpartij wordt gezamenlijk uitgevoerd door de gerechtelijke politie van Marrakech, de Nationale Criminele Politiebrigade (onder leiding van DGSN) en de diensten van de inlichtingendienst DGST , onder toezicht van het bevoegde parket. Het gezamenlijke onderzoek stond de arrestatie toe van de twee Nederlanders, waarvan er één afkomstig is uit Suriname en één uit de Dominicaanse Republiek.

Al Akhbar voegt eraan toe dat uit het internationaal uitgevoerde onderzoek bleek dat beide verdachten een een lange criminele geschiedenis hebben. Beide beschuldigden hebben een strafblad en staan bekend bij de politie om hun directe banden met zaken betreffende internationale drugshandel, ontvoering, gewapende overvallen en poging tot doodslag.

© Redactie 2017
marokko
marrakech
schietpartij
doorzoeking
villa
auto
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?