Casablanca: meer dan 1000 surveillancecamera's moeten de stad veiliger maken

marokko
4
8 nov '17
Een investering van 850 miljoen dirham om de misdaad in de stad te bestrijden.

In de krant van dinsdag 7 november heeft Al Ahdath Al Maghribiya aangekondigd dat de gemeente Casablanca 850 miljoen dirham heeft gemobiliseerd om een ​​netwerk van meer dan 1000 surveillancecamera's op te zetten.

Deze surveillancecamera's  zullen worden verdeeld tussen de veiligheidsdiensten in de stad en de verschillende lokale bedrijven die openbare diensten beheren, zoals het openbaar vervoer en het ophalen van huiselijk afval. Volgens Al Ahdath is het bijvoorbeeld mogelijk om, op de lange termijn, een totale afstand van 35 kilometer met camera's te bewaken die aan de tramlijn zijn bevestigd.

Opgemerkt moet worden dat het directoraat-generaal voor de Nationale Veiligheid (DGSN) in Casablanca eerder dit jaar een technologisch centrum heeft geïnstalleerd die gekoppeld is aan duizenden surveillancecamera's op belangrijke punten in de stad. Dit commandocentrum is gevestigd in het hoofdkantoor in Casablanca en draagt bij aan de real-time bestrijding van criminaliteit. De belangrijkste verkeersaders worden daar ook in de gaten gehouden. Dit commandocentrum is verbonden met grote commerciële complexen zoals de Morocco Mall en de bankcentra, benadrukt de krant.

Photocredit: Lefr360

© Redactie 2017
marokko
casablanca
bewakingscamera
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?