Amsterdam bootst terroristische aanslag na

algemeen
3
8 nov '17
In Amsterdam wordt vandaag en morgen een terroristische aanslag nagebootst.

Bij de oefening zijn bijna zeshonderd mensen betrokken, onder wie 240 figuranten, afgevaardigden van de gemeente, politie, Openbaar Ministerie, brandweer, de geneeskundige hulpdiensten, Dienst Speciale Interventies (DSI) en Defensie. Wat het scenario is, wordt vooraf niet bekendgemaakt.

De oefening vindt plaats op diverse plekken, zoals bij restaurant Haddock in Amsterdam-Oost en het nog niet in gebruik genomen metrostation Europaplein. Omwonenden, bedrijven en organisaties rondom de oefenlocaties zijn op de hoogte gebracht van de oefening, waarbij ook gebruik wordt gemaakt van oefenmunitie.

Het nationale dreigingsniveau is sinds maart 2013 substantieel. Volgens de gemeente is de kans dat Amsterdam doelwit wordt van een aanslag daardoor al langere tijd reëel. Hoewel er op dit moment geen concrete aanwijzingen zijn dat de hoofdstad beoogd doelwit is, bereiden de gemeente en hulpdiensten zich hier wel op voor. Zo wordt er ook geregeld geoefend. Deze oefening is echter uniek vanwege de samenwerking met Defensie, liet de gemeente weten.

© ANP 2017
amsterdam
terreuraanslag
oefening
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?