Koning Mohammed VI mogelijk in december naar Indonesië

marokko
0
9 nov '17
Dit is meteen een historisch bezoek, omdat het het eerste bezoek van de Koning aan Indonesië zal zijn.

Als we de Indonesische media mogen geloven zal Koning Mohammed VI naar alle waarschijnlijkheid aan het eind van het jaar Indonesië bezoeken. De Koning zou in Indonesië een toespraak gaan houden op het 10de Bali Democracy Forum (BDF), gepland voor december in Bali.

De deelname van de Koning aan het forum werd volgens de Jakarta Post afgelopen vrijdag bevestigd door de Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken Nasser Bourita. Bourita zou dit bevestigd hebben aan de Indonesische vice-minister van Buitenlandse Zaken Abdurrahman Mohammed Fachir tijdens een bijeenkomst op vrijdag 3 november in Rabat.

De Indonesische ambtenaar gaf een officiële uitnodiging namens zijn regering aan de Koning en nodigde hem uit voor het Bali-forum. Het bezoek van koning Mohammed VI aan het land zal de eerste in zijn soort zijn.

In september 2016 is Marokko toegetreden tot het Verdrag van Vriendschap en Samenwerking (TAP) in Zuidoost-Azië, meldt yabiladi. De regionale groepering bestaat uit 10 staten, namelijk Maleisië, de Filipijnen, Singapore, Thailand, Vietnam, Brunei, Cambodja, Burna, Laos en Indonesië.

© Redactie 2017
marokko
indonesië
mohammed vi
historisch
bezoek
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?