Voorzitter van de Afrikaanse Unie aangekomen in Tanger

marokko
2
9 nov '17
De voorzitter van de Afrikaanse Unie en tevens president van Guinee, Alpha Condé, arriveerde dinsdagavond in Tanger.

Bij zijn aankomst op de luchthaven Ibn Battouta werd Condé verwelkomd door Mohamed Boussaid, de Marokkaanse minister van Economie en Financiën. Na het bekijken van een erewacht van de Koninklijke Marine, werd hij begroet door diverse hooggeplaatste functionarissen, waaronder o.a. de wali van Tanger-Tetouan-Al Hoceima, Mohamed El Yaakoubi, vice-president van de Regionale Raad, Mohamed Saoud, de burgemeester van Tanger, Mohamed Bachir Abdellaoui en de voorzitter van het Amadeus Instituut, Brahim Fassi Fihri.

In een verklaring aan de pers zei Condé: "het is altijd een plezier voor mij om naar Marokko te komen", eraan toevoegend dat dit getuigt van "de uitstekende relaties die bestaan tussen Marokko en Guinee en tussen Marokko en de Afrikaanse Unie (AU)".

"Marokko is een van de oprichters van de AU (...) wijlen Koning Mohammed V heeft veel steun gegeven aan de bevrijdingsbewegingen in Afrika", zei hij, eraan toevoegend dat de terugkeer van Marokko in de Afrikaanse Unie "heel normaal" is.

De AU-voorzitter benadrukte ook dat "Afrika zijn lot in handen moet nemen", en "ervan overtuigd is dat Marokko veel zal brengen naar de AU, zowel in termen van diplomatie als in termen van ontwikkeling".

Alpha Condé is eregast op de 10e editie van het MEDays International Forum, gehouden van 8 tot 11 november in Tanger onder het thema 'Van wantrouwen tot uitdagingen: het tijdperk van grote omwentelingen'. Afrika zal centraal staan in alle MEDays discussies, op zowel economisch, politiek, sociaal en milieu niveau.

© Redactie 2017
marokko
tanger
alpha conde
afrikaanse unie
medays
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?