3,8 miljard dirham voor zeewater ontziltingsinstallatie in Chtouka regio

economie
0
9 nov '17
De mega zeewater ontziltingsinstallatie zal een positieve bijdrage hebben voor de duurzame sociaal-economische groei in de hele regio.
In haar editie van 9 november informeert L'Economiste dat een mega zeewater ontziltingsinstallatie zal worden gevestigd in de regio van Chtouka. Dit publiek-private samenwerkingsproject vereist een investering van 3,8 miljard dirham en zal bijdragen aan de duurzame sociaal-economische groei in de hele regio.

Opgemerkt moet worden dat de ingebruikname van de ontziltingsinstallatie staat gepland voor 2020 en uiteindelijk moet bijdragen aan de drinkwatervoorziening in Groot Agadir en water moet leveren voor de geïrrigeerde landbouw in het Chtouka-gebied van bijna 15 hectare. Bovendien benadrukt L'Economiste dat de looptijd van het contract, dat de belanghebbenden bindt, voor maar liefst 30 jaar is. Hiervan is 2 jaar en 8 jaar voor het ontwerp en de realisatie (studies en constructie) van de ontziltingsinstallatie en 27 jaar en 4 maanden voor de exploitatie.

L'Economiste legt uit dat lokale duurzame ontwikkeling en de duurzaamheid van de landbouw in de regio worden bedreigd door watertekorten, met name door de verzadiging van hulpbronnen uit oppervlaktewater en grondwater.

Photocredit: Lefr360
© Redactie 2017
marokko
chtouka
ontziltingsinstallatie
zeewater
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
baby
nordin amrabat
hakim ziyech
brand
watford
andy van der meijde
den haag
verdrinking
al nassr
kinderen
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
hervé renard
tanger
frmf
mohammed vi
spanje
rabat
marrakech
ajax
eredivisie
daesh
amsterdam