Politieagenten in Rabat kregen extra 4000 dirham op rekening gestort

marokko
2
9 nov '17
Een leuke verrassing, die alleen niet heel lang duurde.

Een deel van de politieagenten in Rabat zagen ineens een extra 4000 dirham op hun bankrekening gestort, een ander deel kreeg echter niks. De politieagenten zaten voor drie dagen in spanning, de ene groep was blij met het geld wat goed van pas komt, de andere groep had grote vraagtekens en vroeg zich af waarom zij geen premie ontvangen hadden.

Het geld werd maandag gestort, tegelijkertijd met de 42ste jubileum van de Groene Mars. Het medium Assabah, die dit ongebruikelijke verhaal publiceert vandaag, meldt dat de meeste politieagenten dachten dat dit een salarisverhoging of bonus was. Degene die dit geld niet op hun rekening gestort hadden gekregen vroegen zich af waarom zij waren uitgesloten. Maar, voegt Assabah toe, er was geen sprake van een verhoging of een premie, maar van een technische fout gemaakt door een lokale bank. De 4000 dirham die aan de agenten werd betaald, werden dus weer van hun rekening gehaald.

Assabah heeft contact opgenomen met een ambtenaar van het directoraat-generaal voor de Nationale Veiligheid (DGSN) die echter weigerde commentaar te geven. De ambtenaar gaf te kennen dat de vragen gericht moesten worden aan de bank die verantwoordelijk was voor deze blunder.

© Redactie 2017
marokko
rabat
politie
bank
geld
opmerkelijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?