Milieuverantwoorde bakfiets in de maak in Marokko: de Pickalty

marokko
2
9 nov '17
De 29-jarige bedenker Brahim Belghiti licht zijn uitvinding toe.

Fietsen komen niet tot nauwelijks voor in het Marokkaanse straatbeeld, een verschijnsel wat de 29-jarige Brahim Belghiti enorm stoort. Tegenover het Marokkaanse persbureau MAP meent de jonge uitvinder dat hij met zijn bakfiets 'Pickalty' inspeelt op een grote behoefte. Deze bakfiets heeft namelijk een laadvermogen van maar liefst 130 kilogram en dat terwijl bakfietsen sowieso al weinig voorkomen in Marokko. 

Een milieuverantwoorde oplossing voor logistieke problemen
De uit Frankrijk afkomstige Belghiti zegt onder het volgende over zijn uitvinding: ''Ik was me er al snel van bewust dat er een grote behoefte bestond om goederen zo duurzaam mogelijk te verplaatsen. Daarnaast voorziet deze bakfiets mensen die om welke reden dan ook geen gemotoriseerd voertuig kunnen besturen van een passende oplossing. Ook het materiaal waar de Pickalty van is gemaakt belast het milieu zo min mogelijk, deze fiets is voor het grootste deel met aluminium vervaardigd.''

Belghiti plakt dan ook meteen het etiket 'Made in Morocco' op zijn product, dit om het continentaal ook aan de man te kunnen brengen. Immers, de bedenker is ervan overtuigd dat er ook in diverse Afrikaanse landen dezelfde behoefte naar een soortgelijk vervoersmiddel bestaat als in Marokko. 

© Redactie 2017
marokko
milieu
uitstoot
bakfiets
bedenker
driewieler
verantwoord
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?