Voorbeschouwing: alles wat je moet weten over Ivoorkust - Marokko

sport
2
11 nov '17
Heel Marokko houdt haar hart vast, gaan de Leeuwen v/d Atlas vanavond het omslagpunt brengen in de geschiedenis van het Marokkaanse voetbal?
In de uitwedstrijd tegen Mali lieten de Leeuwen v/d Atlas een uitgelezen kans liggen om hun huidige koppositie in de kwalificatiegroep nog meer te verstevigen. Onder meer Hakim Ziyech (gemiste strafschop) en Ousamma Tannane verzuimden om de 3 punten mee te nemen uit Bamako. Als dat het geval was geweest zouden het niet alleen de 3 punten maar ook een aanzienlijke doelpuntenverschil moeten zijn geweest vanavond waarmee de Ivorianen dat WK-ticket veilig kunnen stellen. 

Desalniettemin is het Marokko wat nu in de meest ideale uitgangspositie verkeert. In de thuiswedstrijd in Marrakech kwam de oude ploeg van bondscoach Hervé Renard niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel en dat terwijl de Franse oefenmeester het toen met flink wat minder belangrijke spelers moest doen. Onder meer Hakim Ziyech, Karim El Ahmadi en Nabil Dirar waren toen door blessureleed niet van de partij. Aan de kant van Ivoorkust zijn er voor de wedstrijd van vanavond ook wat blessures te melden, zo zijn uit de huidige selectie Serey Die (FC Basel), Kodjia (Aston Villa) en Gnagon (Stade Rennes) niet fit genoeg bevonden. Bovendien mist men net als tijdens de wedstrijd in Marrakech Eric Bailly van Manchester United, de Ivoriaanse voorstopper kan door een schorsing niet deelnemen aan dit belangrijke duel. 

Hervé Renard's lovende woorden over Marokko
In de eerste en laatste persconferentie in aanloop naar dit duel liet bondscoach Hervé Renard weten erg tevreden te zijn met zijn job als coach bij Marokko: ''Sinds mijn komst in Marokko is het me nooit ergens aan ontbroken, ik heb altijd alle beschikbare middelen aangereikt gekregen om m'n werk te doen. M'n dank gaat dan ook uit naar de voorzitter, mijn eigen staf en eenieder die heeft bijgedragen aan waar we nu staan. De enige echte manier om al die betrokkenen te bedanken is door morgen dat WK-ticket binnen te halen. Het is nu aan mij om deze klus te klaren.''

Stijgende doorzetten met WK-ticket als belangrijkste tool
Aan alles merk je dat het voetbalklimaat in Marokko een grote ontwikkeling doormaakt. Het is te zien aan de faciliteiten, de betere prestaties van zowel nationale elftallen als clubteams en tenslotte hoe het er nu aan toegaat bij de Marokkaanse bond. Onder bondsvoorzitter Faouzi Lekjaa zien we een Marokko wat zich qua toernooiorganisaties steeds meer internationaal laat gelden. We zien een bond die opportunistische keuzes durft te maken met het oog op selectieversterkingen (het bekende verhaal van o.a. Ziyech en Amrabat), betrokken is en blijft en waarbij het landsbelang in tegenstelling tot het verleden steeds meer als uitgangspunt geldt. Het enige wat Marokko nu nog scheidt van het doorzetten van deze trend is minimaal 90 minuten en een gelijkspel in het Stade Felix Houphouet-Boigny. We gaan het zien vanavond Incha'Allah!

Wedstrijdgegevens
Ivoorkust - Marokko
tijd: 18:30 (Nederlandse tijd)
stadion: Stade Felix Houphouet-Boigny
zenders: beIN Sports 2HD (Arabisch), beIN Sports 3HD (Frans), Al Aoula en Arryadia zenden ALLEEN in Marokko uit

Photocredit: FRMF.ma
marokko
atlasleeuwen
hervé renard
wk 2018
kwalificatie
voorbeschouwing
ivoorkust
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
jamal sellami
chan 2018
botola pro
wydad casablanca
ziekenhuis
arrestatie
moskee
cybercriminaliteit
frankrijk
hamid el hazzaz
atlasleeuwen
casablanca
mohammed vi
tanger
hervé renard
marrakech
rabat
spanje
wk 2018
daesh
politie
agadir
trump
al hoceima