Het slachtoffer van de schietpartij in Marrakech: 'Ik hing tussen leven en dood' (video)

buitenland
5
13 nov '17
Het gewonde slachtoffer van de schietpartij in Marrakech getuigt voor het eerst voor de camera.
Fatima Zahra, slachtoffer van de schietpartij in het café La créme in Marrakech, spreekt zich voor het eerst uit voor de camera sinds ze de kliniek "Le Marrakech" verliet.

Erg ontroerd bedankte Fatima Zahra alle artsen die voor haar zorgden en de medewerkers van de kliniek voor hun steun en hulp.

"Iedereen in de kliniek heeft me fysiek en geestelijk beter gemaakt", vertelde Fatima Zahra aan de nieuwssite LeSiteInfo.

"De gebeurtenis was moeilijk voor mij, en voor mijn familieleden, voor mijn ouders was het verschrikkelijk, omdat ik de eerste 4 dagen tussen leven en dood hing", voegde ze toe.

Fatima Zahra maakte ook van de gelegenheid gebruik om iedereen te bedanken die haar bezocht heeft, of het nu de hooggeplaatste figuren waren, waaronder de wali van Marrakech en de decaan van de Faculteit Geneeskunde in Marrakech, of de vrijwilligers die naar de kliniek kwamen om te controleren of alles in orde was.

Fatima Zahra bracht tot slot ook haar condoleances over aan de familie van Hamza C., het dodelijke slachtoffer van de schietpartij, en vraagt iedereen die de video bekijkt om een dua voor hem te doen.

Ter herinnering, op 2 november jongstleden vond er een liquidatie plaats in café La Créme in Marrakech. Een geneeskunde student, Hamza C., werd hierbij geliquideerd. Hij was echter niet het doelwit, de schutters vergisten zich. Het eigenlijke doelwit was de eigenaar van het café. Fatima Zahra was samen met Hamza C. op het moment van de schietpartij. Een kogel raakte haar in de buik en perforeerde haar lever, maag en darmen. Een spoedoperatie redde haar leven. De twee schutters van de schietpartij zijn opgepakt en naar verluidt in isolatie geplaatst om veiligheidsredenen.YouTube link
marokko
marrakech
schietpartij
gewond
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
arrestatie
ziekenhuis
drugs
moskee
frmf
sebta
jamal sellami
amsterdam
chan 2018
ontsnapping
atlasleeuwen
casablanca
mohammed vi
tanger
hervé renard
marrakech
rabat
spanje
wk 2018
daesh
politie
agadir
trump
al hoceima