Marokkaanse steden: Nador

reizen
10
In de reeks met Marokkaanse steden richten wij vandaag de spotlights op Nador.
Nador is een stad in het noordoosten van Marokko, gelegen in de rif regio. De stad ligt aan de Middellandse Zee aan de Bou Areg-lagune en wordt door bergen omringt. Nador is een havenstad en een belangrijk handelscentrum voor vis en fruit. Kenmerkend voor Nador is de prachtige natuur en de grote diversiteit aan vogels.

De nabijheid van de Spaanse stad Melilla is een belangrijke factor voor de internationale handel, het is een punt geworden voor inkomende consumentenproducten uit Europa. De havenstad telde 728.634 inwoners in 2004.

Geschiedenis

De stad Nador werd gevestigd door de Berbers, later werd de stad geregeerd door de Phoeniciërs, Romeinen, Spanjaarden en Arabieren. De naam van de stad komt waarschijnlijk van 'Has Nador', wat 'een kleine nederzetting aan een laguna' betekent, de naam zou ook kunnen afstammen van het Arabische woord ‘nadar’, wat ‘zicht’ betekent.

De cultuur en taal zijn meer dan 3000 jaar oud en het wordt tot op de dag van vandaag nog altijd gesproken, de voornaamste gesproken Tamazight-variant is het Tarifit. Als er door de plaatselijke bevolking een buitenlandse taal gesproken wordt, is dit niet het Frans wat voor een groot deel in Marokko als tweede taal gesproken wordt, maar het Spaans. Dit ten gevolge van de vroegere Spaanse heerschappij over het Rifgebied.

Must sees

Boulevard van Nador
Je kunt heerlijk wandelen over de boulevard of lekker genieten van een drankje op een terras, je kunt ook een henna beschildering laten zetten door een van de henna zetters.

Juweliers
Nador heeft veel juweliers, neem eens een kijkje vanuit het raam waar de sieraden mooi gestald worden om een beeld te krijgen van wat voor modellen de goudhandelaren verkopen. Ben je geïnteresseerd, kijk dan binnen voor meer modellen en gepast advies.

Naar Melilia
Niet ver van Nador ligt Melilia, de Spaanse enclave heeft een mooi strand, eetgelegenheden en een winkelcentrum met westerse winkels zoals Zara en Stradivarius. Ideaal dus als je van winkelen houdt.

Bouayafa
Net buiten Nador ligt Bouayafa, het is een lange kust met allemaal kleine stranden. Je kunt hier heerlijk zwemmen en genieten van de zon. Ben je met familie en wil je lekker rustig een "eigen" strandje hebben dan kan dat ook, je moet dan op zoek gaan naar een plekje dat omringt is door rotsen. Je kunt er ook verse vis eten dat rechtstreeks uit de zee is gehaald.

Souk blad Mimoen
Dit is een lokale markt waar je van alles kunt vinden, van stof tot fruit- en groentensouk melilla. Dit is een grotere markt met meer aanbod, ook hier kun je wandelen en kennis maken met de Marokkaanse producten.

De Gourougou
De Gourougou is een natuurgebied met veel bergen en steile wegen. Ideaal voor een wandeling of actieve bergbeklimming. Als je de bergen een stuk hebt beklommen heb je een mooi uitzicht over Nador. Ook kun je in het gebied de berberaap bekijken, er wonen een aantal apenkolonies die goed worden beschermd.

Kariet Arkmane
Op ongeveer 30 km afstand van Nador, ligt het dorp Kariet Arkmane dat grote zoet water- en zoutwaterplassen heeft. Het is zeker een bezoek waard als je een vogel- en natuurliefhebber bent. Allerlei soorten vogels zoals flamingo's en veel insecten komen op deze sites voor. Onder andere felgekleurde sprinkhanen, zandspinnen en waterjuffers zijn enkele insecten die in dit gebied worden aangetroffen. Als je nog verder in oostelijke richting gaat, tref je verschillende soorten bloemen en planten aan.

Beste tijd om te gaan

Nador heeft een mediterraan klimaat. De zomers zijn droog en warm, met vrij hoge temperaturen. De winters zijn mild met weinig neerslag, de gemiddelde temperaturen variëren van 8 tot 18 graden in het najaar en de winter. Ben je opzoek naar een actieve vakantie dan zijn de wintermaanden ideaal. Wil je een zon, zee en strand vakantie? Dan zijn de zomermaanden hier het meest geschikt voor.

Vervoer

Nador beschikt over een eigen vliegveld, de Internationale Luchthaven Nador en het beschikt ook over een treinstation. Verder heeft de havenstad een busnetwerk en rijden er taxi's. Er zijn ook voldoende mogelijkheden om een auto te huren.

Marokko heeft zoveel moois en beschikt over prachtige plaatsen, meer hierover volgende week in de volgende stad!
© Redactie 2017
marokko
nador
stedenreeks
stedentrip
citytrip
reizen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
kameroen
afrika cup 2019
macron
teammarokko
marokkanen
vermist
parijs
stade mohammed v
marokkaanse
miljoen
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
mohammed vi
ajax
eredivisie
marrakech
spanje
rabat
hakim ziyech
fifa