Het fonds voor plattelandsontwikkeling zal vanaf 2018 operationeel zijn

economie
1
13 nov 21:01
Het fonds voor plattelandsontwikkeling (FDR) komt eindelijk van de grond.
In 2018 zullen de activiteiten van het FDR, geplaatst onder leiding van het ministerie van Landbouw, operationeel zijn, schrijft L'Economiste vandaag. L'Economiste specificeert dat niet minder dan 6,85 miljard dirham zal worden gewijd aan het ontwikkelingsprogramma in de strijd tegen sociale en territoriale ongelijkheden. 

L'Economiste voegt eraan toe dat 74% van het totale budget wordt besteed aan wegeninfrastructuur, met als doel de openstelling van bepaalde berggebieden te bevorderen. Onderwijs staat op de tweede plaats en krijgt 11% van het budget. Het ministerie van Landbouw bevestigt dat ook andere investeringen volgend jaar in de landelijke gebieden zullen worden vastgelegd. Volgens L'Economiste zou het totaal van deze investeringen rond de 90 miljoen dirham moeten zijn. Er zal internationale samenwerking worden gezocht om middelen te mobiliseren.

Het ministerie van Landbouw heeft voor 2018 een investeringsbudget van bijna 10 miljard dirham tegen 9 miljard dirham van het vorig jaar. 
marokko
plattelandsontwikkeling
fonds
fdr
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
al quds
rico verhoeven
real madrid
demonstratie
jamal ben saddik
glory redemption
wk voor clubs
wydad casablanca
achraf hakimi
palestina
casablanca
atlasleeuwen
mohammed vi
tanger
hervé renard
marrakech
spanje
rabat
daesh
wk 2018
politie
aanslag
turkije
al hoceima