Casablanca: 'Operation Torch: A Shared Story' (video)

buitenland
0
13 nov '17
Marokko en de Verenigde Staten hebben een gezamenlijke tentoonstelling georganiseerd in Casablanca.
Een gezamenlijke tentoonstelling van Marokko en de Verenigde Staten ter herdenking van de 75ste verjaardag van de Amerikaanse landing in Marokko in de Tweede Wereldoorlog, opende afgelopen woensdag in Casablanca, onder het thema 'Operation Torch: A Shared Story'.

Georganiseerd door het Directoraat Militaire Geschiedenis, toont de tentoonstelling de steun die Marokko aan de geallieerden gaf tijdens de Tweede Wereldoorlog, meldt Moroccoworldnews.

"Deze tentoonstelling is een gelegenheid om 240 jaar bevoorrechte relaties tussen Marokko en de VS te belichten, waarvan de oorsprong teruggaat tot de tijd van Sultan Sidi Mohammed Ben Abdellah en de eerste Amerikaanse president George Washington aan het einde van de 18e eeuw," zei brigadier-generaal Abdennasser Sinnate, hoofd van het Directoraat Militaire Geschiedenis van de Marokkaanse Koninklijke Strijdkrachten (FAR).

Sinnate onderstreepte ook de belangrijke rol die de stad Casablanca speelde bij het (figuurlijke) "bouwen van bruggen" tussen bezet Europa en de VS.

"De organisatie van deze tweede tentoonstelling na 2006 maakt deel uit van de militaire samenwerking tussen Marokko en de Verenigde Staten op verschillende gebieden," voegde Sinnate eraan toe.

"De militaire samenwerking tussen de twee landen blijft zich door de jaren heen ontwikkelen," zei de Amerikaanse generaal Dar Craig, die de "uitzonderlijke" vriendschappelijke verhoudingen tussen zijn land en Marokko aansneed.

Craig herinnerde eraan dat 'Operation Torch' de codenaam is die is gegeven aan de geallieerde landingen op 8 november 1942 in Marokko, de eerste grote strategische terugval van nazi-Duitsland.

De openingsceremonie werd gekenmerkt door de aanwezigheid van verschillende Marokkaanse en Amerikaanse militaire en civiele figuren. De tentoonstelling, die historische documenten, foto's en uniformen toont, loopt tot en met 7 december.

In een video van Lefr360 kun je een eerste impressie van de tentoonstelling krijgen, de video is Franstalig.YouTube link
marokko
casablanca
verenigde staten
torch
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
rohingya
syrië
moord
migranten
ayoub el kaabi
adel taarabt
spoorwegongeval
oost-ghouta
fifa
rs berkane
atlasleeuwen
casablanca
mohammed vi
tanger
wk 2018
hervé renard
marrakech
rabat
spanje
daesh
politie
frmf
agadir
amsterdam