Opmerkelijk: 9,5 miljoen dollar startpremie voor Marokkaanse bond na plaatsing

sport
6
13 nov '17
Een van de mooie vooruitzichten na plaatsing voor het grootste voetbalevenement ter wereld.
Behalve de sportieve uitdaging van zo'n WK-deelname kent kwalificatie ook nog andere mooie kanten. Een daarvan is de aanzienlijke startpremie die alle deelname voetballanden ontvangen van wereldvoetbalbond FIFA. Waar het bedrag voorheen gesteld was op ruim 6 miljoen dollar weet het Marokkaanse medium Al Massae vandaag een nog lucratievere premie te noemen. Met maar liefst 9,5 miljoen dollar kan de FRMF haar begroting aanvullen, een bedrag wat uiteindelijk ten goede komt aan mogelijk verschillende partijen. 

Premies voor spelers, clubs en de voorbereiding
Toen kwalificatie binnen handbereik kwam, werd in de Marokkaanse media een premie van ongeveer 100.000 euro genoemd per speler. Voorheen ontvingen de internationals, 20 jaar geleden dus voor het laatst, de helft van dit bedrag. De bond zou ervoor hebben gekozen dit bedrag te verhogen om spelers, die financieel minder of nog helemaal niet onafhankelijk zijn, extra te prikkelen in aanloop naar deze plaatsing. 

Het resterende deel van deze 9,5 miljoen dollar wordt aangewend voor de voorbereiding op de mondiale eindronde (oefeninterlands en trainingskampen) en het uitkeren van bedragen aan enkele clubs van internationals. 

Photocredit: Konica
marokko
atlasleeuwen
wk 2018
fifa
startpremie
bonus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
rohingya
syrië
moord
migranten
ayoub el kaabi
adel taarabt
spoorwegongeval
oost-ghouta
fifa
rs berkane
atlasleeuwen
casablanca
mohammed vi
tanger
wk 2018
hervé renard
marrakech
rabat
spanje
daesh
politie
frmf
agadir
amsterdam