'Veel Grenfell-overlevenden nog dakloos'

buitenland
0
14 nov '17
Honderden mensen die ontheemd raakten door de dodelijke brand in de Londense Grenfell Tower, slapen nog steeds bij kennissen of in hotels.
De lokale autoriteiten hebben het in veel gevallen nagelaten om tijdig nieuwe woonruimte te zoeken, klaagde een parlementariër.

Beelden van het inferno in de 24 verdiepingen tellende woontoren gingen in juni de wereld over. Circa tachtig mensen verloren het leven. Volgens parlementariër Emma Dent Coad, die namens het gebied in de Britse Tweede Kamer zit, schoten de autoriteiten na de ramp ernstig tekort.

Uit overheidscijfers blijkt dat na de brand voor 206 huishoudens een nieuw onderkomen moest worden gezocht. Daarvan kregen er tot dusver slechts 28 permanente nieuwe woonruimte toegewezen. Nog eens 49 huishoudens zijn ondergebracht in tijdelijke onderkomens.

Geen ruimte

"Veel mensen worden gek", zei de parlementariër van oppositiepartij Labour. Ze sprak over gezinnen in kleine hotelkamers waar kinderen geen ruimte hebben om huiswerk te maken. Ook vertelde ze hoe ouders hun tranen niet konden bedwingen toen ze spraken over hun situatie.

De lokale overheid spreekt tegen dat fouten zijn gemaakt. Het proces zou de nodige tijd in beslag nemen omdat de autoriteiten rekening willen houden met de wensen van de betrokkenen.
© ANP 2017
londen
grenfell
overlevenden
dakloos
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
jamal sellami
arrestatie
chan 2018
gevangenisstraf
amsterdam
cybercriminaliteit
frankrijk
wydad casablanca
frmf
ziekenhuis
atlasleeuwen
casablanca
mohammed vi
tanger
hervé renard
marrakech
rabat
spanje
wk 2018
daesh
politie
agadir
trump
al hoceima