Meer dan 3000 mensen verslaafd aan heroïne in Tanger

buitenland
53
14 nov '17
Schokkende cijfers betreffende heroïneverslaafden in Tanger.
Volgens Fouzia Bouzitoune, hoofd van een opleidingscentrum op het gebied van het verminderen van de gevaren gerelateerd aan drugsgebruik, zouden meer dan 3000 mensen in Tanger verslaafd zijn aan heroïne.

Afgelopen vrijdag werd er een conferentie in Chefchaouen gehouden door de vereniging Hasnouna, voor de ondersteuning van mensen die verslaafd zijn aan drugs. Tijdens deze conferentie onthulde Fouzia Bouzitoune alarmerende cijfers over de consumptie van heroïne in Tanger en Noord-Marokko in het algemeen. Volgens haar zouden meer dan 3000 mensen heroïne in Tanger consumeren. Een aantal dat in deze stad veel groter is dan in andere steden in het noorden. Er zouden 200 mensen heroïne consumeren in Ksar Kbir, 150 in Chefchaouen en Assila, en 50 zouden de harddrugs consumeren in Larache.

Volgens dezelfde bron heeft het noorden ook te kampen met de afwezigheid van verslavingscentra voor jongeren, terwijl dit deel van de bevolking ook erg wordt getroffen door verslaving. 17% van de heroïnegebruikers in de stad Chefchaouen zijn bijvoorbeeld tussen de 17 en 23 jaar oud.

Dit zijn cijfers waaruit blijkt dat er maatregelen moeten worden genomen om de verspreiding van dit fenomeen bij jongeren te voorkomen, meldt het medium H24Info. De conferentie werd bijgewoond door artsen, actoren uit het maatschappelijk middenveld, een delegatie van het ministerie van Volksgezondheid en familieleden van heroïnegebruikers.
marokko
tanger
heroïne
verslaafden
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
ziekenhuis
arrestatie
drugshandel
frmf
moskee
sebta
gevangenisstraf
economie
el jadida
jamal sellami
atlasleeuwen
casablanca
mohammed vi
tanger
hervé renard
marrakech
rabat
spanje
wk 2018
daesh
politie
agadir
trump
al hoceima