Balende Ayoub: ''Jammer dat Oranje me de laatste tijd links liet liggen''

sport
8
14 nov 10:51
De FC Utrecht middenvelder was er in tegenstelling tot Eredivisiekrachten El Ahmadi, Amrabat, Ziyech en Mahi niet bij tegen Ivoorkust.
Tegenover het Algemeen Dagblad laat de 23-jarige sterkhouder van de Domstedelingen zich uit over zijn afwezigheid op het moment dat Marokko zich gekwalificeerde voor het WK voetbal. Daarnaast kijkt hij al vooruit naar zijn mogelijke aanwezigheid in Rusland:"Ik hou alle opties open. Natuurlijk hoop ik dat bondscoach Renard zijn oog op mij laat vallen. Wie wil nou niet op een WK spelen? De kans om je te meten met alle grote sterren laat niemand lopen. Ik zie wel wat er de komende maanden gebeurt, reken me niet rijk."

Voorheen altijd voor Oranje uitgekomen
Dat Ayoub uiteindelijk opteerde voor een interlandcarrière bij de Leeuwen v/d Atlas had alles te maken met de desinteresse vanuit Zeist voor het grote Oranje. De middenvelder doorliep alle jeugdelftallen van Oranje tot aan de beloften maar werd tot aan het moment dat Marokko om de hoek kwam kijken genegeerd door de bondscoaches van het A-elftal van de KNVB. Nu hij officieel geswitcht is van voetbalnationaliteit kan Ayoub alleen nog maar voor Marokko uitkomen. Desalniettemin laat hij zich nog wel even uit over Oranje: "Het is jammer dat Nederland, waar ik altijd voor speelde als jeugdinternational, mij de laatste tijd links laat liggen. Het is ook jammer dat de Marokkaanse bondscoach mij nu niet nodig heeft."

Photocredit: NOS Voetbal
marokko
atlasleeuwen
yassin ayoub
wk 2018
hervé renard
oranje
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
al quds
real madrid
wk voor clubs
glory redemption
jamal ben saddik
rico verhoeven
achraf hakimi
trump
demonstratie
wydad casablanca
casablanca
atlasleeuwen
mohammed vi
tanger
hervé renard
marrakech
spanje
rabat
daesh
wk 2018
politie
aanslag
turkije
al hoceima