134 miljoen dirham vrijgemaakt voor renovatie van 16 ksour en kasba's

economie
1
14 nov 11:49
De bruine kasba's en ksour met hoge muren horen al van oudsher in het beeld van Marokko.
Het renovatieprogramma richt zich in eerste instantie op 16 proeflocaties die zijn gekozen in overleg met lokale belanghebbenden en die zijn verspreid over drie regio's, namelijk de Oriental, Souss Massa en Drâa-Tafilalet.

De beoogde doelstelling bestaat ​​met name uit het verbeteren van de sociaal-economische en huisvestingsomstandigheden van de bevolking van deze ksour en de toe-eigening door de lokale actoren van de exploitatie van het onderhoud van de locaties.

Het initiële bedrag dat gemobiliseerd wordt voor de implementatie van de duurzame renovatie van de ksour en kasbah bedraagt ​​134 miljoen dirham, waarvan bijna 98% wordt gefinancierd door het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Stedenbouw. De rest wordt ondersteund door het ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties (UNDP).

De duur van het programma is gespreid over vijf jaar (2015-2019), geeft het hoofd van het renovatieprogramma Bouazza Barka te kennen. Binnenkort worden er twee technische commissies opgericht voor ksour en kasbat rehabilitatieacties en projecten voor inkomsten genererende activiteiten, meldt Medias24.
marokko
kasba
ksour
renovatie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
al quds
real madrid
wk voor clubs
glory redemption
jamal ben saddik
rico verhoeven
achraf hakimi
trump
demonstratie
wydad casablanca
casablanca
atlasleeuwen
mohammed vi
tanger
hervé renard
marrakech
spanje
rabat
daesh
wk 2018
politie
aanslag
turkije
al hoceima