El Khayati droomt: ''Kan makkelijk mee met de Marokkaanse selectie''

marokko
3
14 nov '17
Hervé Renard zal zich de komende ongetwijfeld gaan buigen over de kandidaten in de Eredivisie.

Zowel tijdens het lijfsbehoud vorig seizoen als het lopende voetbalseizoen ontpopte de 28-jarige Abdennasser El Khayati zich als sleutelspeler in het Cars Jeans Stadion. Mede door zijn inzet (5 goals uit 12 duels) bleef ADO Den Haag onder coach Alfons Groenendijk binnenboord in de Eredivisie. De Hagenezen haalden hem in de winterstop van vorig jaar op huurbasis op bij Queens Park Rangers. In de zomer koos men ervoor om de multifunctionele aanvaller definitief vast te leggen, hij tekende een contract voor 3 seizoenen in Den Haag. 

WK 2018: ''Ik zou zeker een versterking zijn''
Nu Marokko zich heeft geplaatst voor het aankomende WK kan bondscoach Hervé Renard mogelijk nog meer versterkingen uit de Eredivisie halen. El Khayati heeft wel oor naar mogelijke deelname, tegen over het Algemeen Dagblad blikt hij alvast vooruit:''Ik zou zeker een versterking zijn. Ik kan in elk geval makkelijk mee met de Marokkaanse selectie.''  Wel erkent de aanvaller nu zijn meerderen: ''Het gaat lastig worden, want de jongens die nu bij de selectie zitten, hebben het voor elkaar gekregen. Maar het WK is pas in juni. Er is dus gewoon een kans."
El Khayati is zich overigens ook bewust van de andere kanshebbers voor een plek in de Marokkaanse selectie: ''De buitenspelers van PEC Zwolle, Mokhtar en Namli, doen het momenteel goed. Labyad en Ayoub van FC Utrecht maken een goede kans. Er zijn zoveel goede Marokkaanse spelers dat ik anderen nu waarschijnlijk tekort doe. Ik denk dat ze na dit weekend allemaal denken: 'Ik heb nog een maandje of zes, zeven om een kans te maken op het WK'. Dat is een extra motivatie. Er lonkt iets prachtigs."

Tot nu toe kwam de oud-speler van onder andere Kozakken Boys en Burton Albion tot 3 doelpunten en 2 assists uit 9 competitiewedstrijden. 

Photocredit: NOS Voetbal

© Redactie 2017
marokko
atlasleeuwen
wk 2018
abdennasser el khayati
ado den haag
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi