Nieuwe ontslagronde in Marokko, 14 topfunctionarissen ontslagen

buitenland
25
14 nov '17
Onder de veertien topfunctionarissen zijn ook vijf huidige secretarissen-generaals.
Veertien  topfunctionarissen in zeven Marokkaanse ministeries zijn ontslagen, waaronder vijf secretarissen-generaals van de coalitie van Saad Eddine El Othmani.

Koning Mohammed VI's belofte van een "politieke aardbeving" is nog steeds aan de gang. Na het ontslag van vier ministrieel ambtenaren (3 ministers en 1 staatssecretaris) voor hun vertraagde uitvoering van sociaaleconomische ontwikkelingsprojecten in Al Hoceima, is naar verluidt een nieuwe ontslagronde gevallen onder Koninklijk bevel.

Vijf secretarissen-generaals werden ontslagen, waaronder Abdelouahed Fikrat, de huidige secretaris-generaal van El Othmani, volgens het Marokkaanse nieuwsmedium Telquel.

De lijst van de topfunctionarissen die ook werden ontslagen, zijn: Nadia Roudies, secretaris-generaal van het Ministerie van Toerisme; Fatna Chihab, secretaris-generaal van het ministerie van Volkshuisvesting; Youssef Belkassmi, secretaris-generaal van het ministerie van Onderwijs; Abdelali Alaoui Belghiti, secretaris-generaal van het ministerie van Volksgezondheid; Abdellatif Ait Laamiri, secretaris-generaal van het ministerie van Jeugdzaken en Sport; en Rouh Al Islam Chimi, de begrotingsdirecteur van het ministerie van Sport.

Het nieuws werd bevestigd door een bron van de overheid die met Telquel sprak. Volgens Telquel werden ook verschillende andere functionarissen, wier namen nog onbekend zijn, ontslagen. Het officiële persbureau van Marokko, Maghreb Arab Press, heeft het nieuws nog niet bevestigd.
marokko
ontslag
topfunctionarissen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
ziekenhuis
arrestatie
mishandeling
jamal sellami
chan 2018
frmf
drugs
nador
sebta
achraf bencharki
atlasleeuwen
casablanca
mohammed vi
tanger
hervé renard
marrakech
rabat
spanje
wk 2018
daesh
politie
agadir
trump
al hoceima