Berrechid: Nieuwe ontwikkelingen betreffende de moord na reageren op verkoopadvertentie

buitenland
0
15 nov '17
Eén van de moordenaars blijkt een "goede vriend" van het slachtoffer te zijn.
Eerder berichtten wij al over de moord op de 21-jarige A.R. die naar Berrechid was afgereisd met een som van 100.000 dirham om een motor te kopen die hij had gevonden via een advertentie op Avito,ma., een online verkoopsite.

Men ging er vanuit dat de jongen door de verkoper was vermoord, waarna hij er met het geld vandoor ging. Naar nu blijkt is één van de twee moordenaars echter een "goede vriend" van het slachtoffer en bleek de verkoopadvertentie nep en met voorbedachte rade geplaatst te zijn.

Het dagblad Al Akhbar meldt vandaag dat een technisch onderzoeksteam van de politie een zorgvuldige GPS scan hield in het gebied waar de moord plaatsvond. De scan was bedoeld om telefoonnummers te identificeren die op de plaats delict hadden gebeld. Een nummer werd hierbij geïdentificeerd als dat van een vriend van het slachtoffer.

De politie ging naar het huis van de eigenaar van het telefoonnummer in Lahraouiyine in de buurt van Casablanca. De verdachte werd na een observatieperiode gearresteerd om zeker te zijn van zijn identiteit. Hij werd later meegenomen naar het politiestation in Berrechid, waar hij werd geconfronteerd met de bewijzen van zijn aanwezigheid op de plaats delict.

De moordenaar heeft uiteindelijk de feiten van de moord bekend. Hij zou naar verluidt contact hebben opgenomen met een persoon in Berrechid en hebben verteld dat het slachtoffer een grote cilinder motor wilde kopen en dat hij een grote hoeveelheid geld had. Zij zetten daarop zelf de nep advertentie om de jongen naar Berrechid te lokken. Het slachtoffer liep daar in de val van de twee moordenaars, hij raakte gewond aan zijn hoofd en overleed ter plekke. De daders namen het geldbedrag mee en lieten het levenloze lichaam achter. 

Beide moordenaars zitten inmiddels in politiebewaring en werden gisteren voorgeleid aan de rechtbank in Settat voor moord met voorbedachte rade.
marokko
berrechid
moord
verkoopadvertentie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
ziekenhuis
arrestatie
mishandeling
jamal sellami
chan 2018
frmf
drugs
nador
sebta
achraf bencharki
atlasleeuwen
casablanca
mohammed vi
tanger
hervé renard
marrakech
rabat
spanje
wk 2018
daesh
politie
agadir
trump
al hoceima