Fact check: 'Hakimi jongste WK-ganger ooit in geschiedenis Real Madrid'

marokko
1
15 nov '17
Mocht Hakimi deze zomer af gaan reizen naar Rusland dan gaat hij de boeken in als de jongste WK-ganger ooit in de geschiedenis van de Madrilenen.

Als jeugdexponent van 'de Koninklijke' wist de nog maar 19-jarige vleugelverdediger een vast plekje te bemachtigen in het keurkorps van coach Zinedine Zidane. Al sinds de voorbereiding op dit seizoen klopt Hakimi nadrukkelijk aan de deur van zijn coach om aanspraak te maken op minuten in de hoofdmacht van Madrid. Na de blessure van eerste keus op de rechtsbackpositie, Dani Carvajal, was de kans daar voor de Marokkaans-international. Tot dusver kwam de back tot 6 officiële optredens die hij allemaal in de basis begon (3 keer in La Liga, 1 keer in de Copa del Rey en 2 optredens in de UEFA Champions League). 

Eerste Marokkaans-international ooit in geschiedenis Real Madrid
Door die optredens ging Hakimi meteen de boeken in als de eerste Marokkaans-international ooit die officiële minuten maakt voor de Madrilenen. Echter staat er komende zomer nog een record in het verschiet. Mocht bondscoach Hervé Renard Hakimi deel uit laten maken van de selectie die afreist naar Rusland, wat erg aannemelijk is gezien z'n huidige basisplaats bij de Leeuwen v/d Atlas, dan zal hij de jongste Madrileen ooit zijn die zich laat zien op een WK (19 jaar en 7 maanden). 

Stormachtige ontwikkeling in feiten
Hakimi is een aanstormend talent, zo blijkt uit de volgende factsheet met een tijdspanne van minder dan 3 maanden:
1. eerste interlandgoal (red. 1 september tegen Mali, WK-kwalificatie)
2. officieel debuut bij Real Madrid (red. 1 oktober)
3. UEFA Champions League debuut (red. 17 oktober)
4. WK-kwalificatie met Marokko (red. 11 november)

© Redactie 2017
marokko
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
wk 2018
achraf hakimi
real madrid
record
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?