Opmerkelijk: Onschuldige Marokkanen worden in Spanje aangezien voor terroristen door zeep

marokko
0
17 nov '17
Dit is wel een heel opmerkelijk verhaal!

Twee Marokkanen die in het buitenland wonen kregen onlangs de schrik van hun leven. Ze werden plotseling onder schot gehouden met machinegeweren door de Spaanse politie. De onschuldige Marokkanen kregen de opdracht om op de grond te gaan liggen, met hun gezicht naar beneden en de handen in de nek.

Het dagblad Assabah bericht vandaag dat het incident afgelopen dinsdag gebeurde toen de twee Marokkanen in de haven van Algeciras aankwamen, vanuit Tanger, en hun voertuig door de politie aan een routinecontrole werd onderworpen met behulp van snuifhonden. De snuifhonden reageerden meteen door razendsnel het voertuig uit te rennen, wat normaliter suggereert dat er explosieven of andere verboden gevaarlijke producten aanwezig zijn.

De lokale politie richtte vervolgens hun wapens naar de twee verraste en doodsbange Marokkanen. De haven van Algeciras werd tijdelijk afgesloten voor al het verkeer en een helikopter van de Guardia Civil, met sluipschutters aan boord, kwam boven het toneel vliegen. Alle toeschouwers die ter plaatse (op afstand) aanwezig waren, dachten onmiddellijk dat het om een verijdelde terroristische aanslag ging.

De komst van een explosievenexpert, aan boord van een helikopter, maakte gelukkig een einde aan deze hele situatie. Bij het openen van de kofferbak ontdekte de expert twee dozen die elk 5 kg 'sabon beldi' (zwarte zeep) bevatte!

De twee onschuldige Marokkanen ontvingen uiteindelijk verontschuldigingen van zowel de havenautoriteiten als de politie, waarna zij hun reis opgelucht en waarschijnlijk met het zweet op hun voorhoofd konden voortzetten.

© Redactie 2017
marokko
sabon beldi
zwarte zeep
terroristen
spanje
opmerkelijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?