Marokko en China ondertekenen een memorandum van overeenstemming om meer samen te werken

buitenland
1
17 nov 21:01
De minister van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking Nasser Bourita is voor een tweedaags werkbezoek in China.
De minister van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking Nasser Bourita en zijn Chinese tegenhanger Wang Yi ondertekenden vandaag een memorandum van overeenstemming betreffende o.a. de nieuwe zijderoute, meldden Chinese media.

Wang zei dat China bereid is om meer met Marokko samen te werken op het gebied van handel, investeringen, leger en veiligheid, cultuur, onderwijs en toerisme.

Met betrekking tot China als een betrouwbare partner, zei Bourita dat Marokko China's inspanningen voor soevereiniteit, territoriale integriteit en legitieme maritieme belangen steunt.Bourita hoopte ook dat China en Marokko meer zullen coördineren over politiek gebied, antiterrorisme en grote internationale en regionale kwesties.

Bourita zei dat Marokko bereid is om meer samen te werken met China betreffende handel, investeringen en spoorwegbouw en merkt op dat Marokko Chinese bedrijven verwelkomt om de markten in Afrika uit te breiden door gebruik te maken van de geografische voordelen van zijn land.

Ter herinnering, Bourita kwam gisteren in Beijing aan als onderdeel van een tweedaags werkbezoek.

De betrekkingen tussen Marokko en China zijn aanzienlijk verbeterd sinds het bezoek van Koning Mohammed VI aan China in mei 2016, waarbij de twee staatshoofden verschillende publiek-private partnerschapsovereenkomsten hebben geleid voor een strategisch partnerschap tussen het Koninkrijk Marokko en de Volksrepubliek China.

Bijgevoegde foto is een archieffoto van het bezoek van Koning Mohammed VI aan China vorig jaar.

marokko
china
overeenstemming
samenwerking
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
al quds
real madrid
wk voor clubs
glory redemption
jamal ben saddik
rico verhoeven
achraf hakimi
trump
demonstratie
wydad casablanca
casablanca
atlasleeuwen
mohammed vi
tanger
hervé renard
marrakech
spanje
rabat
daesh
wk 2018
politie
aanslag
turkije
al hoceima